Τράπεζα Χρόνου

Τράπεζα Χρόνου


 

Η Τράπεζα Χρόνου είναι ένα οργανωμένο δίκτυο ανταλλακτικής οικονομίας όπου τα μέλη της μπορούν να αναζητούν, να προσφέρουν αλλά και να δέχονται υπηρεσίες και προϊόντα με αποκλειστική χρήση της Τοπικής Εναλλακτικής Μονάδας (ΤΕΜ).

Στόχος της δομής μας είναι να προάγουμε έναν νέο τρόπο ανταλλαγής υπηρεσιών, προϊόντων αλλά και γνώσεων μεταξύ των πολιτών χωρίς το χρήμα. Επιδιώκουμε την ανάπτυξη της αλληλεγγύης και της εμπιστοσύνης των μελών μας έτσι ώστε να βελτιωθεί και η ποιότητα της ζωής κυρίως των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων. Επιθυμούμε να ενισχύσουμε το πνεύμα εθελοντισμού, να κινητοποιηθούν οι συμπολίτες μας και να αξιοποιήσουν την παραγωγικότητά τους που λόγω της ανεργίας και της ύφεσης έχουν αδρανοποιηθεί.

Η Τράπεζα Χρόνου του Δήμου Πατρέων ξεκίνησε τη λειτουργία της τον Μάρτιο του 2013, στα πλαίσια του προγράμματος «Κοινωνικές Δομές Αντιμετώπισης της Φτώχειας στο Δήμο Πατρέων». Από τον Μάρτιο έως και σήμερα αριθμεί 119 μέλη από τα οποία τα 84 είναι ενεργά. Μέσα σε αυτό το διάστημα σημειώθηκαν συνολικά 148 αγγελίες από τις οποίες ήταν

[     68προσφορές προϊόντων,

[     32 προσφορές υπηρεσιών,

[     39 ζήτηση προϊόντων

[     και 9 ζήτηση υπηρεσιών.

Οι συναλλαγές έφτασαν τις 236 ,οι οποίες κατηγοριοποιούνται σε

[     Αγορές Προϊόντων – Υπηρεσιών (57),

[     Φόρτωση ΤΕΜ σε Χρήστες (177),

[     Μεταφορές από Χρήστη σε Χρήστη (2).

Το σύνολο ΤΕΜ που κυκλοφορούν στην Τράπεζα Χρόνου είναι 4600.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

  • ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Μέγαρο Λόγου και Τέχνης - 4ος όροφος - Πλατεία Γεωργίου
  • ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 2610224548
  • FAX: 2610240145
  • E-MAIL: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
  • ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ: www.trapezahronou.gr
  • Απολογισμός Τράπεζας Χρόνου - Δείτε ΕΔΩ