Κοινωνικό Παντοπωλείο

Κοινωνικό Παντοπωλείο


 

 

 

 

Η δομή έχει δημιουργηθεί στην οδό Κοραή 5 (περιοχή Ι.Ν. Αγίου Ανδρέα) σε μισθωμένο  οίκημα, εμβαδού 150 τ.μ. το οποίο θα παραχωρηθεί από το Δήμο Πατρέων και είναι εύκολα προσβάσιμο από τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Η  Τράπεζα Τροφίμων του  Δήμου Πατρέων έχει μετεξελιχθεί σε Κοινωνικό Παντοπωλείο, του οποίου την λειτουργία  έχει αναλάβει η ΣΤΗΡΙΞΗ Α.Μ.Κ.Ε.

Ως Κοινωνικό Παντοπωλείο,  ορίζεται το κατάστημα το οποίο διανέμει, σε τακτική βάση, σε ωφελούμενα άτομα που το έχουν ανάγκη, τρόφιμα, είδη παντοπωλείου, είδη ατομικής υγιεινής, κατεψυγμένα προϊόντα, είδη ένδυσης και υπόδησης, βιβλία, παιχνίδια, cd κλπ. Το Κοινωνικό Παντοπωλείο λειτουργεί  με σταθερό ωράριο από Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 09:00 π.μ. έως τις 17:00μ.μ.

Στο χώρο βρίσκεται απαιτούμενο προσωπικό όπου συνδέει το Κοινωνικό Παντοπωλείο  με τοπικές επιχειρήσεις, σχολεία και την τοπική κοινωνία για την συλλογή των παραπάνω προϊόντων. Μέσω της λειτουργίας της δομής, παρέχονται και υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής υποστήριξης και πληροφόρησης με στόχο την ενδυνάμωση και κοινωνική ενσωμάτωση των ωφελουμένων.

Το κοινωνικά παντοπωλείο  του Δήμου Πατρέων, θα αποτελείται  από τρία τμήματα,  στα οποία θα διατίθενται:

  • Τρόφιμα και είδη παντοπωλείου συσκευασμένα, είδη ατομικής υγιεινής, κατεψυγμένα προϊόντα.
  • Είδη ένδυσης και υπόδησης χρησιμοποιημένα και μη, είδη οικιακού εξοπλισμού, παιχνίδια για την διάθεση τους στους ωφελούμενους
  • Είδη ψυχαγωγίας όπως βιβλία, cd - dvd, για την κάλυψη αναγκών μάθησης και πολιτισμού.

 

Το Κοινωνικό παντοπωλείο θα υλοποιεί συγκεκριμένες δράσεις δικτύωσης για την συλλογή προϊόντων που θα διατίθενται στη Δομή, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα δίκτυο ροής προϊόντων καθ’ όλη την διάρκεια του έργου.

 

Πιο αναλυτικά:

Επιδιώκει να συνάψει συνεργασίες με τοπικές επιχειρήσεις που εμπορεύονται τα είδη που διαθέτει το κοινωνικό παντοπωλείο (π.χ. super markets, εμπορικά καταστήματα πώλησης συναφών προϊόντων κλπ. Επιδιώκει επιπλέον να συνάψει συνεργασίες και με ατομικούς φορείς ή εθελοντικούς φορείς του Δήμου.

Τέλος, το Κοινωνικό Παντοπωλείο θα παρέχει την ειδική κάρτα σε όλους τους ωφελούμενούς του, όπου με την επίδειξη αυτής της κάρτας θα μπορούν να ωφελούνται στις διανομές που θα κάνει το Κοινωνικό Παντοπωλείο.

Απολογισμός Κοινωνικού Παντοπωλείου - Δείτε ΕΔΩ...