Γραφείο Διαμεσολάβησης

Γραφείο Διαμεσολάβησης


 

Το Γραφείο Διαμεσολάβησης απευθύνεται σε άνεργους, άστεγους και άπορους δημότες της Πάτρας, παρέχοντας σε ωφελούμενους πληροφόρηση και υπηρεσίες διευκόλυνσης σχετικά με τις υπηρεσίες που προσφέρουν οι κοινωνικές δομές άμεσης αντιμετώπισης της φτώχειας και την προώθησή τους στις αντίστοιχες δομές με βάση τις ιδιαίτερες ανάγκες τους.

Ο βασικός στόχος του γραφείου είναι να συνδράμει με κάθε δυνατό τρόπο στην επίλυση κοινωνικών προβλημάτων, συνδέοντας το άτομο με υπηρεσίες στήριξης.

Το Γραφείο Διαμεσολάβησης είναι ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα στις Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας, προωθεί το έργο τους αλλά και ενημερώνει για αυτές κάθε ενδιαφερόμενο. Στο Γραφείο μπορεί κανείς να απευθυνθεί είτε για να μάθει για τις υπόλοιπες δομές, είτε για να ωφεληθεί από τις δομές είτε και για να συνδράμει κι αυτός με τον δικό του τρόπο στην προώθηση και βέλτιστη λειτουργία τους.

Το γραφείο Διαμεσολάβησης όμως δεν σταματά μόνον στις νέες κοινωνικές δομές. Ασχολείται και ενημερώνει για την Δημοτική Ιματιοθήκη, το κοινωνικό ιατρείο και παιδιατρείο και το κοινωνικό φαρμακείο, καθώς και κατά καιρούς διοργανώνει δράσεις σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Υποστήριξης Δημότη, Εθελοντισμού, Ισότητας Φύλων & Ένταξης Μεταναστών για συλλογή ρούχων, τροφίμων και φαρμάκων τα οποία διατίθονται μέσω των κοινωνικών δομώς προς τους συμπολίτες μας που τα έχουν ανάγκη.

Πέραν των δομών που υπάγονται στο Δήμο Πατρέων, το γραφείο μπορεί να εξυπηρετήσει για την διευκόλυνση κάθε ατόμου, ενημερώνοντας για φορείς όπως τα Νοσοκομεία, ο ΟΑΕΔ, ο Ξενώνας Κακοποιημένων Γυναικών και άλλες εθελοντικές οργανώσεις, σύμφωνα πάντα με τις απαιτήσεις κάθε περίπτωσης.

Επιπροσθέτως, το Γραφείο Διαμεσολάβησης και η Τράπεζα Χρόνου συνεργάζονται άμεσα με το Γραφείο Εθελοντισμου και Πολιτικής Ισότητας και την Αντιδημαρχία Παιδείας, Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διαβούλευσης, όπου με τη συμβολή τους, έχει οργανωθεί και υλοποιηθεί το πρόγραμμα Μαθησιακής Στήριξης, στο οποίο βοηθούνται παιδιά άπορων οικογενειών στα μαθήματα του σχολείου, δίνοντάς τους έτσι περισσότερες ευκαιρίες για το μέλλον. Σημαντικό είναι επίσης να αναφερθεί πως συνεργάζεται και με την ΔΕΥΑΠ, ενημερώνοντας και δέχοντας αιτήσεις για το νέο μειωμένο τιμολόγιο.

Τέλος το Γραφείο Διαμεσολάβησης λειτουργεί με σταθερό ωράριο από Δευτέρα έως Παρασκευή από 9:00π.μ. – 17:00μ.μ. και στεγάζεται στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης (πλατεία Γεωργίου Α 17Α). Είναι εύκολα προσβάσιμη από τα μέσα μαζικής μεταφοράς για τη διευκόλυνση παροχής των υπηρεσιών του στους ωφελούμενους. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2610/240859.